Geluid

Goed geluid is onmisbaar op een evenement. Onbewust is dit één van de bepalende factoren. Hierbij kan het gaan om sfeergevende achtergrond- muziek, een presentatieset met een goede spraakverstaanbaarheid, of een zwaar PA-systeem voor DJ of live-band met voldoende headroom.

Licht

Geluid zet de toon, licht bepaalt het totaalplaatje. Het klinkt heel simpel maar primair draait het hier wel om. Wat te denken van een spreker, die goed verstaanbaar is, maar in het donker staat? Of een spetterend optreden van een liveband, zonder een ritmische lichtshow?

Video

Steeds vaker wordt video in de event- en entertainmentmarkt toegepast. Met bewegende beelden is de aantrekkingskracht groot en zijn de mogelijkheden legio om ‘een verhaal over te brengen’.

Projectietunnel

Met de projectietunnel maakt u van uw presentatie een onvergetelijke beleving voor uw gasten.
Of het nu gaat om de presentatie van een nieuw product, een bedrijfspresentatie of andere (commerciële) boodschap, met de ‘look en feel’ van de tunnel weet u uw doelgroep te omringen.

Podia

Voor elke specifieke situatie een geschikt podium. Door de verschillende toepassingen zijn we er op in gespeeld om voor elke situatie een geschikte opstelling te maken. Hiervoor werken we met verschillende systemen, welke ook gecombineerd gebruikt kunnen worden.

Buitenpodia

Om een buitenactiviteit extra in het oog te laten springen wordt vaak een buitenpodium ingezet. Doordat men hierbij afhankelijk is van de weersomstandigheden is een overkapping een veelgevraagde aanvulling.

Draaiplateau’s

Geef uw presentatie een extra dimensie door
het gebruik van een draaiplateau. Op deze wijze geeft u uw gasten van alle kanten een blik op het presentatieobject. Toepassingen zijn beurzen, productpresentaties, maar ook als roterend podium voor DJ, band of theatertoepassingen.

Theatergordijnen

Theatergordijnen worden, behalve in theaters, ook vaak ingezet op evenementen, beurzen en bij presentaties.Toepassingen kunnen zijn het afzetten van een ruimte, verfraaiing van wanden of voor akoestische verbetering.

Pipe&Drape

Het Pipe&Drape-systeem is een decoratief, verplaatsbaar, lichtgewicht en compact gordijnsysteem waarmee een willekeurige ruimte omgetoverd kan worden tot een professionele en chique ruimte.

Roldoeken

Waar in een theater doeken aan de trekkenwand in de kap kunnen verdwijnen, is voor podia zonder deze faciliteiten een oplossing met een roldoek een uitkomst. Ook worden roldoeken regelmatig ingezet op ‘bijzondere’ locaties waar eveneens geen ruimte is de doeken op een andere manier te installeren.

Wolkenstore

Bekend als een klassiek theaterdoek, met een warme, rustieke uitstraling, dat als verticaal bewegend voordoek of statisch achterdoek wordt ingezet. Maar een wolkenstore is ook toepasbaar als chique decor op hedendaagse podia voor optredens en presentaties.

Truss & Rigging

Door zijn constructieve eigenschappen en -uitstraling, welke vaak als decoratief wordt ervaren, is truss een veel gebruikt onderdeel voor podia, beurzen en evenementen.
Trussen zijn er in vele afmetingen, vormen en kunnen in oneindig veel samenstellingen worden toegepast.

Standbouw

Op een beurs is het belangrijk dat (potentiële) klanten juist uw stand vinden en zich aangetrokken voelen om deze te bezoeken. Daarom is het belangrijk dat uw stand opvallend en uitnodigend is zodat u uw product(en) en/of dienst (en) onder de aandacht kunt brengen.

Onthullingen &
Ceremonies

Van een belangrijk moment een onvergetelijke beleving voor uw gasten maken.
Door extra allure toe te voegen, wordt uw boodschap met meerwaarde ontvangen.

Presentaties

Bij een presentatie gaat het erom dat uw boodschap de doelgroep bereikt. Een goed verstaanbaar geluid is daarbij essentieel. Omdat sommige communicatie zich beter in beeld laat uitdrukken is video een veelgebruikte toevoeging. En tenslotte wilt u dat het geheel er perfect verzorgd uitziet.

Stroomvoorziening

Nogal eens onderschat, maar toch vrij essentieel op de meeste evenementen.
Een betrouwbare stroomvoorziening is onmisbaar, of het nu gaat om een beurs of (outdoor) festival.

previous arrow
next arrow
Slider

Over ons

LiquidX bestaat uit een vast team van ervaren mensen, waarmee we de specialisaties geluid, licht, video, rigging en transport in eigen huis hebben.
Daarnaast hebben we de beschikking over een uitgebreid netwerk aan freelancers, allen met hun eigen specialisatie. Op deze manier kunnen we op een flexibele manier op de wensen van onze opdrachtgevers inspelen.

Geschiedenis

De historie van LiquidX begint in 1989, waarbij voor een playback-uitvoering op de basisschool met emmers en deksels een drumstel wordt geknutseld, en een stereoset uit de huiskamer wordt meegesleept. Een verbouwde schemerlamp met een gekleurde PAR38-lamp maakt het geheel af.
Hierna volgen nog tal van klasse-avonden en schoolfeesten, en wordt de apparatuur meermaals vervangen (er sneuvelde nog weleens een speaker) en uitgebreid.

Door de toename van het aantal klussen wordt in oktober 1998 de knoop doorgehakt en volgt een registratie bij de Kamer van Koophandel. Vanaf dat moment zijn we dus een officieel bedrijf, al worden de werkzaamheden uitgevoerd naast een fulltime baan bij een werkgever.
Eind 2005 krijgen we de beschikking over een eigen loods van 100m2 met kantoor, in Hardinxveld-Giessendam. In januari 2006 volgt de stap om fulltime door te gaan met LiquidX en in oktober wordt de eenmanszaak een VOF.

Door de overname van LB verhuur (voorheen SEL) volgt in april 2007 een verhuizing naar Papendrecht, waar we de beschikking krijgen over een loods van 700m2, en daarmee een grote voorraad aan podium, rigging, gordijnen en verlichting erbij krijgen. Hiermee kunnen we ons tot de middelgrote verhuurbedrijven in Nederland gaan tellen.

In de jaren erna volgt een gestage groei, en wordt het verhuurassortiment geactualiseerd, uitgebreid en afgestemd op de huidige markt.
Na een goede samenwerking van meerdere jaren volgt per 1 oktober 2013 de overname van Mixid Multimedia Events. Hierdoor krijgt LiquidX onder meer de beschikking over een grote hoeveelheid videomaterialen, ter aanvulling op het eigen assortiment.

Mede door deze uitbreiding wordt het pand te klein. Medio 2014 verhuizen we naar de overzijde van de straat, waar een dubbele unit vrij komt en we de beschikking krijgen over ruim 1300m2 magazijn.

Door continu te blijven investeren in nieuwe materialen en tijdig te vervangen, zorgen we ervoor dat het verhuurassortiment up-to-date blijft. Zo kunnen we onze opdrachtgevers de nieuwste technieken bieden en beperken we de kans op storingen als gevolg van verouderde apparatuur.

Navigation

Social Media